Beste Reistijd Voor De VS

Amerika is een van de grootste landen ter wereld. Hierdoor kan de beste reistijd enorm verschillen per bestemming. De beste reistijd is afhankelijk van verschillende factoren zoals temperatuur, neerslag en toeristische drukte. In de verenigde staten zijn er verschillende soorten klimaten van een arctisch klimaat in Alaska tot een tropisch klimaat op Hawaï.

Voor het Noordwesten van Amerika is de beste reistijd in de maanden juni, juli en augustus.  De gemiddelde temperatuur varieert hier gemiddeld rond 18 graden Celsius met een gemiddelde neerslag tussen de 20 en 38 millimeter. Hiermee biedt dit de ideale omstandigheden om de schitterende natuurparken van de staten Washington en Oregon te bezichtigen.

In het Noordoosten van Amerika zijn de wereldsteden New York, Boston en Washington DC te bezoeken. Ideale reistijden zijn hiervoor in mei en juni of in september en oktober. Hier is de temperatuur vaak net boven de 20 graden waarbij sightseeing ideaal is. Wel is er gemiddelde 90 millimeter neerslag.

In het westen van Amerika kan u de schitterende Grand Canyon bezoeken of het altijd levende Las Vegas. De beste reistijden voor deze plaatsen zijn april, mei en juni of september en oktober. Dit zijn de periodes waarbij de temperatuur het aangenaamst is rond de 20 graden Celsius met de minste neerslag.

In het midden van Amerika is de temperatuur vaak heel erg hoog of juist heel erg laag. Vanaf september daalt de gemiddelde temperatuur weer onder de 30 graden waardoor het een goede reistijd is om de natuurparken en woestijnen te bezoeken.

In het begin van het jaar rond maart en april is het de beste reistijd voor bezoeken van de staten in Zuidoost Verenigde Staten. Waarbij de gemiddelde temperatuur net iets boven de 20 graden Celsius is.  Hierdoor is het optimaal genieten van het heerlijke weer in Florida of Mississippi.

Over het algemeen zijn de hoogseizoenen van elke staat ook in de zomerperiode. Dit maakt reizen in juli en augustus ook duurder dan in andere maanden. In andere maanden zal het dan vaak ook iets minder druk zijn met toeristen wel is er dan de kans dat het weer ook iets slechter zal zijn.

 

This entry was posted in Bestemmingen. Bookmark the permalink.