Een reis naar Canada combineren met de USA

esta aanvragen voor Amerika

Droom je als natuurliefhebber van een reis naar Canada waar je alle natuurparken kunt bezoeken? Of word je juist razend enthousiast van de gigantische Amerikaanse steden waar je je uren kunt vergapen aan de typisch Amerikaanse cultuur? Wanneer je een bezoek aan allebei de landen wel ziet zitten, helpen we je graag bij het plannen van je reis. Een bezoek aan Canada en Amerika is namelijk ontzettend goed te combineren. Zo ontdek je de veelzijdigheid van beide landen, krijg je de kans om de mooiste natuurparken van zowel Canada als Amerika te bezoeken en ontwikkel je de reis van je leven. Omdat het lastig kan zijn om zo’n reis te plannen helpen we je graag met het plannen van de route. Er zijn namelijk een aantal prachtige gebieden rondom het grensgebied die zeker het bezoeken waard zijn.

 

Combineer twee prachtige bestemmingen

Rondom het grensgebied tussen Canada en Amerika zijn een aantal prachtige steden en natuurgebieden te vinden die zeker het bezoeken waard zijn. Daarom kiezen veel reizigers ervoor om een bezoek aan Amerika en Canada te combineren. Wat dacht je bijvoorbeeld aan een reis door Oost-Canada waarbij je ook de Amerikaanse steden New York, Washington en Boston aandoet en een bezoek brengt aan de Niagara Falls? Eenmaal over de grens bij Canada zet je vervolgens je tocht verder richting Montréal, Kingston en uiteindelijk Toronto. Deze prachtige tocht bied je het beste van beide werelden. Daarnaast heb je tussen de bezoeken aan de grote steden door de kans om de prachtige natuurparken te bezoeken die in dit gebied liggen. Zo weet je zeker dat er niets aan je voorbij zal gaan.

 esta aanvragen voor Amerika

Aan welke visumeisen moet je voldoen?

Wanneer je op deze manier twee landen bezoekt is het belangrijk om te achterhalen welke reisdocumenten je nodig hebt. Canada vereist toeristen om het ETA visum aan te vragen. Dit gaat eenvoudig online. Je vult je persoonlijke gegevens in op het ETA formulier en betaalt de kosten voor het visum die ongeveer 5 euro bedragen en krijgt het visum via de mail opgestuurd. Dit visum is echter alleen vereist wanneer je met het vliegtuig naar Canada reist. Kom je in Canada aan via Amerika dan is het ETA visum niet nodig. Wanneer je een bezoek brengt aan Amerika, moet je een esta aanvragen voor Amerika. Dit is een speciaal visum voor reizigers die voor vakantie of werk gerelateerde zaken naar Amerika reizen en minder dan 90 dagen in Amerika verblijven. Je moet het dus niet zien als een visum maar als een tijdelijke vergunning. Je vult online een formulier in waarmee je een ESTA aanvraagt voor Amerika. Dit moet uiterlijk 72 uur voordat je naar Amerika vertrekt.

This entry was posted in Bestemmingen, Weetjes. Bookmark the permalink.