ETA Canada: hoe vraag je een visum aan?

Staat er een reis naar Canada op de planning? Heb je dan eindelijk die sprong gewaagd en ga je nu echt de vele prachtige nationale parken bezoeken die Canada rijk is? Zorg dan wel dat je goed voorbereid op reis gaat. Om Canada als toerist binnen te komen vanuit Nederland heb je namelijk speciale documenten nodig. Gelukkig kost het ontzettend weinig tijd om deze aan te vragen en ben je al snel helemaal klaar om te gaan. Om ervoor te zorgen dat ook jij goed voorbereid op reis gaat naar Canada leggen we je graag uit wat voor toeristenvisum je nodig hebt en hoe je deze aanvraagt. Voor je het weet sta jij goed voorbereid met je koffers op Schiphol klaar voor de vakantie van je leven.

 visum canada aanvragen

Wat is ETA Canada?

Je vraagt jezelf misschien af of het nodig is om een visum aan te vragen voor een bezoek aan Canada. Wanneer je al wat vooronderzoek hebt gedaan, heb je er misschien al wel van gehoord: de ETA. ETA staat voor Electronic Travel Autorisation en is een speciaal toeristenvisum voor mensen die Canada willen bezoeken. Je moet dus een ETA aanvragen wil je Canada als toerist binnen willen komen. Om aanspraak te maken op een ETA voor Canada moet je eerst een formulier invullen. Hierna word je aanvraag in behandeling genomen en krijg je het juiste document toegestuurd. Het hele proces speelt zich volledig online af wat je als toerist veel tijd en moeite bespaart. Let wel, wanneer je niet met het vliegtuig naar Canada reist maar bijvoorbeeld per boot of per trein vanuit Amerika dan is het niet nodig om een ETA aan te vragen. Je hoeft enkel een ETA te bezitten wanneer je met het vliegtuig naar Canada vliegt.

 

Eenvoudig de juiste documenten aanvragen

Het visum Canada aanvragen is gelukkig ontzettend eenvoudig en kost je ontzettend weinig tijd. Je kunt ook surven naar de website van de overheid van Canada: www.cic.gc.ca. Onder het kopje ‘travel’ vind je informatie over het aanvragen van een ETA. Je vult online het formulier in. Hier moet je onder andere paspoortgegevens, naam, adres en andere persoonlijke gegevens invullen. Vervolgens betaal je voor je ETA en het document wordt naar jouw e-mailadres gestuurd. Wanneer je ETA goedgekeurd wordt ten minste. Soms is het nodig om extra documenten te uploaden. Mocht dit nodig zijn dan wordt dit vanzelf aangegeven. Je vraagt je misschien af wat de kosten zijn voor zo’n visum voor Canada. De ETA kost 7 Canadese dollars wat omgerekend ongeveer 4,90 euro is.

 

Combineer je de reis met een trip naar de VS? Dan heb je een esta USA nodig.

This entry was posted in Bestemmingen, Natuurparken, Weetjes. Bookmark the permalink.