Mooiste Natuurparken in de VS

De Verenigde Staten is een land van een immense oppervlakte waardoor er veel verschillen in natuur zijn. Amerika herbergt dan ook veel schitterende natuurparken. Om het overzicht niet kwijt te raken volgt hier een top 5 van de mooiste natuurparken in de Verenigde Staten.

Het allereerste natuurpark van de wereld is gesticht in Amerika. Yellowstone National Park is rijk aan geisers en warmtebronnen. De bekendste bron is de Grand Prismatic Spring gelegen in het Midway Geyser Basin met een diameter van 113 meter en 49 meter diepte is dit een van de allergrootste warmwaterbronnen ter wereld. Naast de geisers en warmwaterbronnen is er ook nog genoeg wild te bewonderen zoals elanden wolven en beren.

Naast Yellowstone is Yosemite een van de oudste natuurparken in de wereld. Het park staat bekend om de schitterende granieten rotswanden en wilde beren. Half Dome en El Capitan zijn twee bekende symbolen van het park.

Een ander iconisch en niet te vergeten natuurpark is de Grand Canyon. De Grand Canyon is maar liefst 446 kilometer diep en varieert van 6 tot 29 kilometer breed. Tijdens zonsopgang en zonsondergang kleurt het oude gesteente rood en oranje wat zorgt voor een uitzicht wat adembenemend is.

Een andere bekende vallei is Death Valley. In Californië ligt een natuurpark wat uit een woestijngebied bestaat met zoutvlaktes, rotsen en zand. Door de kale oppervlakte kan de temperatuur hier in de zomer tot wel 50 graden Celsius oplopen, vandaar de naam Death Valley.

In het Noordwesten van Montana in Amerika ligt het prachtige natuurgebied Glacier National park. Het park bestaat uit schitterende meren, alpenweiden en gletsjers. Het park is onderdeel van de Rocky Moutains en herbergt dan ook wilde grizzlyberen, lynxen, wolven en poema’s.

Naast deze 5 natuurparken zijn er nog veel andere parken in Amerika. Alle parken in een reis bezoeken is lastig, de meeste parken bevinden zich in het Westen van Amerika. Een tip is daarom om naar een stad naar het westen in Amerika te vliegen en vanaf daar met een huurauto de natuurparken te verkennen.

This entry was posted in Bestemmingen. Bookmark the permalink.