Top 5 Natuurparken in Canada

Als natuurliefhebber bent u op de juiste plaats in Canada. Het behoort tot de dunste landen van de wereld waardoor de natuur alle vrijheid heeft gekregen. De natuurparken bevinden zich voornamelijk in het westen van Canada. Om te weten waar u de mooiste gletsjermeren, zandstranden en rotskusten kunt vinden hier een top 5 mooiste natuurparken in Canada.

Het populairste natuurpark in Canada is Banff National Park gelegen in het hart van de Rocky Moutains. Banff National Park is bekend van heldere meren als Lake Louise, Moraine Lake, Bow Lake en Peyto Lake. De omgeving rond het park is goed te verkennen op de voet via de vele wandelpaden in het park. In de zomermaanden kan het heel toeristisch zijn daarom is het slim om juist op de vroege morgen of aan het eind van de dag de meren te bezoeken.

Naast Banff National Park wordt ook vaak Jasper National Park genoemd. Het hoogtepunt van Jasper National Park is het Columbia Icefield. Het heeft een oppervlakte van 325 vierkante kilometer en wordt door toeristen bezocht met speciale Ice Explorer.

In het Oosten van Canada ligt Saguenay-Saint Lawrence Marine Park. Het landschap in dit natuurpark wordt gevormd door de rivier Saint-Lawrence en het fjord van saguenay. In dit natuurpark zijn veel bijzonder zeezoogdieren te vinden, zoals de bedreigde Beluga. Populaire activiteiten zijn hier dan ook kajakken en walvisexcursies.

Aan de westkust van Vancouver Island ligt Pacific Rim National Park, gekenmerkt door het 16 kilometer lange Long Beach. Men kan hier heerlijk struinen over het strand of wandelen door de prachtige regenwouden. In het water van Pacific Rim bevinden zich veel zeedieren te bewonderen met een kano tocht door Broken Group Islands.

Aan de Trans-Canada Highway, de snelweg tussen Vancouver en Calgary, ligt het natuurpark Glacier National Park. Het park bestaat uit prachtige berglandschappen het best te verkennen met een goede wandeling. Mocht het weer dat nou niet toe laten dan is het ook een optie om de Sky Parkway te volgen door de bergweiden vol met schitterende bloemen.

This entry was posted in Bestemmingen. Bookmark the permalink.